Hur hamnade jag här?

Min första resa som kock gjorde jag 2004 under en medlemssegling till Halmstad. På den vägen är det. T/S Helene tar totalt 25 personer inkl. besättning. Mat skall serveras enligt följande:

08.00  Frukost. Om det är söndag skall det serveras bacon och stekt ägg.

10.00  Kaffe med något tilltugg.

12.00  Lunch.

15.00  Kaffe med tilltugg.

18.00  Middag.

20.00  Kvällsfika.

Detta mönster upprepas ibland 7 dagar i rad.

Det blir inte mycket ledig tid men jag ÄLSKAR "min" byssa.

Inte minst planeringen med alla inköp och planering av matsedel.

Mycket av maten lagar jag i förväg hemma. Kalops, köttbullar, korvgryta kan man laga i förväg och förvara i frysen.

Funderar på att skriva en kokbok med rätter som kan lagas ombord på en båt med små resurser och till många. De böcker jag har sett är inte relevanta om man har 25 pers som skall ha mat.